Kategorier
Nyheder

SEO-tekster øger ikke salget af gravsten i din webshop

Har gået hele dagen og haft en lidt øv-agtig fornemmelse. Har jo altid påstået, at gode SEO-tekster vil kunne øge salget i enhver webshop, men nu må jeg vist tilføje en enkelt varegruppe, som er undtaget denne regel: Gravsten.

Søndagshygge består her i sofaen ofte af at læse indlæg på Amino. I dag faldt mine øjne på et nødråb fra en webshop-ejer, der sælger gravsten. Han var utilfreds med de SEO-tekster han havde købt hos et webbureau. Dels er de dårlige – oh boy, de ER virkelig ringe – og dels havde han ikke fået et større salg i sin shop som ventet.

Da indså jeg lige pludselig, at der altså bare er enkelte varer, som ikke kan sælges via en webshop – heller ikke med de bedste SEO-tekster i hele cyberspace.

For hvornår har du sidst hørt om nogen, der har googlet efter en flot gravsten, en billig gravsten, en ny gravsten, en moderne gravsten eller en holdbar gravsten. Hvornår har du selv googlet efter det?

Nej vel. Det er ikke det første, vi gør, når svigermor – eller én vi holder af – afgår ved døden. Jeg kan ikke lige komme i tanke om incitamentet til at søge efter en gravsten. Det er en vare, man ikke har spor lyst til at købe, fordi anledningen er så forbandet uvelkommen. Det er en vare, man ikke har noget stort kendskab til i forvejen og ikke stiller særlige krav til, andet end at den skal være flot, stå på et gravsted og være støtte for blomster og tårer fra de besøgende.

Måske kunne gode SEO-tekster være det helt rigtige, hvis webshoppen i stedet vælger alle landets bedemænd som målgruppe. Men helt ærligt, hvorfor skulle man bestille en gravsten på nettet, når hver en lille flække altid har sin egen stenhugger henne på hjørnet. Her kan kunden se og føle på stenen – jo, det kan i sandhed være en følelsesladet ting at vælge gravsten til Tante Tuts sidste hvilested.

Manden med webshoppen har fået mange gode og brugbare råd i kommentarerne. Du kan læse dem selv, hvis du også vil lære mere om markedsføring.  Det fremgår af hans respons, at han har sat et andet firma på SEO-opgaven. Jeg håber, de får succes med at ændre siden, så den rammer den helt rigtige målgruppe. Det er det, der skal til.

Behøver jeg at sige, hvor glad jeg bliver, hvis webshoppen får bragende succes. Så kan jeg igen være påståelig og fortsat have en blind tro på, at gode SEO-tekster kan øge salget i enhver webshop.

Måske er der håb for min påståelighed, for en enkel søgning på Google efter gravsten viser, at der rent faktisk er en del udbydere af online gravstenssalg på markedet.

Det var pokkers … Har du selv forslag til varer, du tror – eller troede – ikke ville kunne lykkes at sælge online, så del dem med mig i kommentarfeltet.

 

4 kommentarer til “SEO-tekster øger ikke salget af gravsten i din webshop”

Hej Chalotte

Mon det er mig du skriver om??
Der er sket og vil ske et kæmpe skred omkring det at miste.
De stenhuggere der ligger i en hver flække er rimelig konservativ i deres tankegang, vi plejer jo…

Det er en rigtig god branche at være i, her kan jeg brænde igennem med nye tiltag, men også en voldsom kundeservice, tæt kontakt og opfølgning. Det er ellers noget der har manglet i en branche hvor der har været monopol i mange år….

Om 2 måneder burde jeg ligge øverst og vil bare give de pårørende den oplevelse de har krav på.
Der er trods alt også noget smukt og forløsende ved døden, hvilket man ikke skal være bange for at formidle.

Så hold øje med http://www.dinsten.dk der kommer en ny shop ca 15-02-2013

Peter

Hej Peter
Jeg ser frem til at besøge din webshop, der sælger gravsten. Godt den er lige på trapperne. Håber du får stor succes, så vil jeg nemlig igen med fuld rygdækning kunne påstå at man kan sælge ALT på nettet.

Jeg holder øje med din gravsten webshop på dinsten.dk 🙂

Svar

Man skal i hvert fald afdække brugernes behov, før man vælger søgeord.

Jeg har faktisk søgt, fundet og købt en gravsten på nettet sidste år, da min far døde. Det var helt i tråd med mit manglende overskud og svingende mod, hvor jeg ikke skulle holde mig indenfor traditionel åbningstid. Samtidig var det let at sende billede rundt til de nærmeste, som gerne ville høres i sagen.

For mange familier skal stenen bare være anstændig og fornuftigt i pris – også selvom der måske ikke tales højt om det. Og så kan det faktisk være befriende at bestille over nettet, hvor man føler sig fri for at skulle “stå til ansvar” overfor det billigste valg.

Så det kan sagtens være det værd at lave en orden søge optimering. Men det er klart, det er svært at spørge kunderne, hvad de søger, emnet taget i betragtning.

Man skal nok også passe på med et webbureau der mener, at gode seotekster bare er dem hvor man skriver et bestemt ord flest mulige gange i én sætning.
Så er det muligvis SEO, men det er altså ikke tekster mere…

At læse eksemplet du linker til fik mig øjeblikkelig til at tænke på: http://www.youtube.com/watch?v=p-3e0EkvIEM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *